Siirry pääsisältöön

Elefantti ja sen ratsastaja, ja WOOP

Tässä vielä vuoden viimeiselle päivälle toivottavasti inspiroiva kirjoitus. Palataan ensi viikolla arkeen näitä mietittyämme ja pyritään tekemään itsestämme parempi versio vuoden aikana. :)

Aiemmassa postauksessa kerrottiin tapojen ja käyttäytymisen muuttamisesta. Yksi asia, millä pystyt vaikuttamaan omaan käyttäytymiseen, on ympäristön muuttaminen. Pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan kuitenkin myös motivaatiota ja suunnitelmaa.

Ihmisessä on kaksi erilaista puolta, se tunteikkaampi ja sitten on myös se rationaalisempi puoli. Kuvitellaan, että tunteikkaampi, reflektoivampi puoli on elefantti, ja se toimii mielihyvän ja kivun vaikutuksesta; se vastaa myös meidän motivaatiota. Ratsastaja elefantin selässä on puolestaan tietoisempi toiminnasta ja tuo suuntaa tekemiseen.

Muuttaakseen käyttäytymistään yksilö tarvitsee sekä ratsastajan että elefantin yhteistoimintaa. Eli ratsastaja antaa elefantille selkeän suunnan, mihin kulkea. Ilman motivaatiota elefantti ei kuitenkaan liikahda. Ilman selkeää suuntaa parivaljakko puolestaan eksyy, eikä etene. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Ilman selkeää suunnitelmaa tavoitteisiin on vaikea päästä. Antaaksesi ratsastajalle suunnan, kirjaa tarvittavat toimenpiteet ylös. Elefanttia puolestasi motivoit tekemällä pieniä arkeesi, elämäntilanteeseesi ja resursseihisi sopivia muutoksia, 1 prosentti kerrallaan. Aikaisemmin mainitsin, että 25 minuutin lenkin sijaan kannattaa tehdä 5 kertaa viikossa 5 minuutin lenkki, koska toistojen kautta tapa jää elämään, ja kynnys on matalalla lähteä näin lyhyelle lenkille. Kertauksena (koska toistoja ja toistoja tarvitaan!) vielä: tee tavan muuttamisesta itsellesi mahdollisimman helppoa ja kätevää!

Kun elefantti ja ratsastaja ovat päässeet yhteisymmärrykseen, käyttäytymisen pysyvään muuttamiseen tarvitaan myös sitoutumista. Eli päätös toimia tietyllä tavalla. Oletko päättänyt jo useamman kerran että "nyt se paino putoaa ja nyt aion mahtua siihen mekkoon jne!!", mutta muutaman viikon jälkeen päätös on hautautunut kiireellisempien asioiden alle, koska elämä tunkee yllätyksiä eteen. Kauniilta näyttäminen on toive (Wish); muuta se kirjallisesti innostavaksi tavoitteeksi. Visualisoi mielessäsi, miltä tavoitteen saavuttaminen tuntuu ja näyttää (Outcome). Mieti myös, mitkä ovat mahdollisia esteitä (Obstacle) tavoitteeseen pääsylle, ja tämän jälkeen mieti ratkaisut näihin. Muutoin elämä vie mukanaan ja palaat vanhoihin tapoihin ja taas on pullapeltillinen leivottuna (ja jonkunhan ne pullat pitää syödä) ja kuntosalillekaan ei ehdi (koska väsyneenä jäät sohvalle köllimään, koska sinulla ei ollut varasuunnitelmaa päivän liikkumiselle). Tämän jälkeen kirjaa ylös konkreettinen suunnitelma (Plan), miten toteutat toiveesi ja pääset tavoitteeseesi.

Silloin ollaan jo elefantin selässä ja suunta on selvä. Vielä annos sinnikkyyttä, ahkeruutta ja intohimoa, ja maali häämöttää! 

Onnellista Uutta Vuotta 2021 Teille ja Meille!

t:Tanja ja Centerin tytöt

 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat voida paremmin.

Olemme täällä sinua varten! 💗

Personal trainer Jenna Lempinen, jenna.lempinen@beautycenteroulu.com

Fysioterapeutti Tanja Mikkonen, tanja.mikkonen@beautycenteroulu.com

Fysioterapeutti Saara Cajan, saara.cajan@beautycenteroulu.com

Personal trainer Anu Rautio-Sainio, anu.rautio-sainio@beautycenteroulu.com

Personal trainer Iida Niittykoski, iida.niittykoski@beautycenteroulu.com

Personal trainer Henriikka Könönen, henriikka.kononen@beautycenteroulu.com

Personal trainer Anne Merihaara, anne.merihaara@beautycenteroulu.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Motivaatio - tietoisku

Varmasti jokaisella motivaatio liikkumiseen ja terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseen on joskus hakusessa. Tässä sinulle muutama hyvä vinkki, joilla voit löytää motivaation liikkumiseen ja/tai pitää sitä paremmin yllä.  Listaa ajatukset näistä kysymyksistä paperille:      Mikä on sinulle tärkeää?      Mitä arvostat elämässä?      Mikä motivoi sinua liikkumaan?      Pohdi kuinka säännöllinen liikkuminen tukee arvostamiasi asioita Etsi sisäistä motivaation lähdettä, sillä se on yleensä pitkäkestoinen ja pysyvämpi verrattuna ulkoisen motivaation lähteisiin. Sisäisessä motivaatiossa ihminen toimii omasta tahdostaan ja kokee iloa ja tyydytystä toiminnastaan. Toiminta koetaan arvokkaana, kun taas ulkoisessa motivaatiossa toimintaa ohjaavat palkinnot ja rangaistukset. Priorisoi säännöllinen liikkuminen etusijalle. Pienin tavoittein pyri tekemään liikkumisesta säännöllistä ja sitä kautta tapa. Tee tavoitteistasi riittävän helppoja, jotta tunnet itsesi onnistuneeksi joka päivä. Aloita esime

Kahdeksan vinkkiä kuinka taltutat hiljaisen tulehduksen

                                   Kahdeksan vinkkiä kuinka taltutat hiljaisen tulehduksen   Hiljainen tulehdus eli matala-asteinen tulehdus voi olla hankala havaita, sillä se voi olla vuosia oireeton . Hiljainen tulehdus ei ole sairaus, mutta pitkään jatkunut tulehdustila lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä kakkostyypin diabetekseen. Sillä voi olla myös yhteyttä Alzheimerin taudin syntyyn.  Hiljaisen tulehduksen näkyviä merkkejä ovat esimerkiksi jatkuvat infektiot, jatkuva väsymys ja masennus. Tulehdus voi myös ilmetä erilaisina kiputiloina, joihin ei löydy selkeää syytä. Lisäksi kehossa voi olla epämääräinen tai epämiellyttävä olotila. Elintavoillamme voimme vaikuttaa tähänkin asiaan. Tässä sinulle kahdeksan vinkkiä kuinka voit hillitä hiljaista tulehdusta:   1. Pidä huoli suolistosi kunnosta lisäämällä tulehdusta poistavia ruokia. Tälläisiä ovat esimerkiksi inkivääri, valkosipuli, yrtit, rasvainen kala tai omega-3, oliiviöljy. Pidä verensokeri tasaisena naut

Mitä saat Beauty Centeriltä?

 Mitä saat Beauty Centeriltä? Beauty Center on vastaus oululaisten naisten liikkumistarpeelle. Naisten oma liikuntakeskus on matalan kynnyksen hyvinvointikeidas, jossa jokainen treenaaja voi olla oma itsensä ja nauttia kuntoilusta. Sinun ei tarvitse laihduttaa tai kasvattaa lihasta ennen kuin uskallat tulla meille, sillä saat henkilökohtaista ohjausta päästäksesi miellyttävästi alkuun. Centerillä et liiku kaikuvassa hallissa vaan kodikkaassa ympäristössä, josta löytyvät kuntosalin lisäksi kaksi ryhmäliikuntatilaa, tilavat ja lämpimät pukuhuoneet, saunalla varustettu suihkutila ja infrapunasauna. Kun haluat seurata edistymistäsi, käytössäsi on Fit3D-skanneri, joka analysoi muun muassa ryhtiäsi. Skannerista saat kolmiulotteisen kuvan vartalostasi ja pystyt seuraamaan kropassasi tapahtuvia muutoksia. Treenin jälkeen nautit palautusjuoman tai kupposen kuumaa kahvipisteessämme ennen kuin jatkat virkistyneenä päivääsi. Beauty Center liikuttaa kaikenlaisia, tavallisia naisia nuoresta varttune